Vegansk proteinbrownie


  • Ugn: 175 grader över- & undervärme
  • Total: 1h + tid för att sätta sig
  • Portioner: 8-10 st bitar

Ingredienser


Chokladtryffel (valfritt)

  • 1 dl växtbaserad grädde
  • 200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
WellAware Vegansk proteinbrownie

Gör så här

Proteinbrownie

1. Blanda alla ingredienser till brownien i en skål. 

2. Klär en springform (22 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter.

4. Plocka ut kakan och låt den svalna helt.

Chokladtryffel

1. Värm grädden i en kastrull på spisen och dra av från plattan vid första bubblan. 

2. Grovhacka chokladen och blanda ned den i grädden tills du får en slät chokladkräm. 

3. Häll ut chokladkrämen över kakan och ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat helt.


Servera med färska bär. Glöm inte att tagga @fridasvegobak & @wellawaresverige när du bakar det här receptet.

MER INSPIRATION