I lager.

WellAware Beauty Collagen – 100% hydrolyserat kollagen

189 kr

100% Hydroliserade kollagen peptider - utan smak. Keto-Paleo friendly | Inga tillsatser

Collagen Beauty är ett kollagenpulver bestående av 100 % hydrolyserat kollagen typ 2 ifrån nötursprung (bovin) och är helt utan tillsatser och socker. 

Kollagen är ett naturligt protein som finns i vår stödjevävnad som ben, hud, senor, blodkärlsväggar och i hår och naglar. Kollagen utgör nästan 30% utav kroppens protein och är livsnödvändigt för att vi ska kunna leva. Vid 30 års åldern minskar kroppens egen produktion av kollagen. Det är bland annat en av anledningarna till att elasticiteten i huden minskar och att rynkor och ledvärk kommer smygande med åldern. Miljöföroreningar och UV-ljus ifrån solen är två andra faktorer som påverkar kroppens kollagenhalt i huden. 

WellAware Collagen Beauty är neutral i smaken och är värmetåligt, därför passar det utmärkt att tillsätta i teet, blanda i kaffet eller varför inte i din morgon smoothie? 

Dosering: Blanda 10 g pulver kollagen med valfri dryck, smoothie, gröt, yoghurt eller din proteindrink. 

För bäst effekt, inta 10 g dagligen i en period av tre månader. 

Viktiga egenskaper
• Dammfritt, vitt pulver
• Specificerad densitet och partikelstorlek

• Omedelbar löslighet
• Transparent i flytande lösning
• Låg viskositet
• Neutral smak och lukt
• Stabil i ett stort pH-värde (3 till 7)
• Värmestabil
• Kompatibel med andra aktiva ingredienser
(vitaminer, mineraler etc.)

Näringsvärde per 100 g

Ingredienser: Ingredienser: 100% hydrolyserat kollagena peptider ifrån Bovin

Näringsinnehåll per 100 g

Enerig: 1530kJ/376 kcal

Fett: 0g

Kolhydrater: 0 g

Fibrer: 0 g

Protein: 90 g

Natrium: 570 mg

Konverterat till salt 570 mg

Vitaminer: 0 mg

Kolesterol: 0 mg

Mineraler:

Kalium 0 mg

Kalcium: 30 mg

Magnesium: 0 mg

*Natrium kommer inte ifrån tillsatt salt utan är en komponent i peptan


Mer om kollagen och dess positiva hälsofördelar

Miljöföroreningar, åldrande och skadliga ultravioletta strålar kan skada kollagenfibrer, begränsa hyaluronsyraproduktionen och minska vattenhalten i huden.

Denna uttorkning kan göra att den blir trött och skrynklig. En daglig dos av Peptan kan öka inte bara hudens kollagentäthet, men också dess fuktnivåer, samtidigt som de minskar och plungar rynkor.
En dubbelblind, placebokontrollerad studie av Peptan-kollagenpeptider bland 33 kvinnor (40-59 år) av Souken i Japan5 visade att Peptan ökade hudhydrering med 28% efter åtta veckor. 91% av denna forskargrupp rapporterade en högre hudhydratiseringsnivå under samma period.

  • 5  Asserin, J. et al., 2015, The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of Cosmetic Dermatology, 14:291-301. doi: 10.1111/jocd.12174

Vad är kollagen? Läs artikel här.


Hur du använder produkten

WellAware collagen beauty blandas enkelt i vatten men passar också utmärkt i en smoothie. 

Hallon smoothie med WellAware collagen beauty

Mixa t.ex. 1 banan, 1 dl hallon, 1 skopa WellAware Collagen beauty och 2 dl osötad mandeltryck. Häll upp i ett glas och drick tillsammans med din frukost eller som ett gott och enkelt mellanmål.

Fler recept och tips på hur du kan tillsätta Kollagen i din vardag hittar du under blogg och recept här på WellAwares hemsida.