I lager.

Vitamin D3 - 120 minitabletter

119 kr

WellAware vitamin D3 tabletter är ett D vitamintillskott med 2500 IE per dos. D-vitamin är en livsviktigt fettlöslig vitamin som bland annat har den viktiga funktionen att upprätthålla kalcium- och fosfatbalansen i kroppen, samt deltar vid bildning av kroppens benvävnad. D-vitamin finns i de två olika formerna D2 och D3 (Ergocalciferol och Kolekalciferol). D3 bildas vanligen från kolesterol i huden när det exponeras för UV-strålning medan D2 endast intas i små mängder från födan. Dessa två former av D-vitamin har samma fysiologiska effekter i kroppen.

  • Vitamin D bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor.
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme och normala tänder.
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
  • Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion och har en viktig roll i celldelningsprocessen

Vår främsta källa till D-vitamin är solljus och under vinterhalvåret i Sverige ökar risken för D-vitaminbrist, därför kan ett tillskott som komplement till den vanliga kosten vara bra. Vid långvarig brist på D-vitamin så löper speciellt barn en risk att utveckla sjukdomen rakit (engelska sjukan). Studier visar även ett starkt samband mellan D-vitaminbrist och cancer, MS, diabetes och depression.

Daglig dos: 1 tablett tillsammans med vatten. 

Ingredienser: Vitamin D3 (100.000 IU/g), sunflower lecithin/solroslecitin, fyllnadsmedel (microcrystalline cellulose/mikrokristallin cellulosa (E460)), veg.capsule/veg.kapsel (hydroxypr opyl methylcellulose/hydroxypropylmetylcellulosa (E464))

Kosttillskott. Rekommenderad dos bör inte överskridas. Bör inte ersätta en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn.